Oua Jumari cu Creier si Ratatouille

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua Jumari cu Creier si Ratatouille

Ingrediente

  • Creier
  • Praz
  • Pancetta
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Inca o portie de creier.
Tot ceva simplu dar un fel inedit de-al servi - cu ratatouille crocant, "al dente".

Ouale jumari cu creier se fac in max 10 minute - ratatouille se face insa mai greu. Asa ca incepem intai cu el. Fiindca reteta se stie nu am sa scriu decat ce fac eu diferit: nu fierb legumaria dupa ce o prajesc scurt in ulei f incins; o las asa, crocanta si doar cu zeama ce ulterior o lasa.

Deci, dupa ce le salt in wok de le ametesc bine - pe rand, fiecare leguma cu timpul ei de prajire - le imprietenesc si le pun in cuptor doar pana termin creierul - max zece minute - astfel ca ele raman 'al dente' - si in loc de dovlecel proaspat eu pun in general dovlecel marinat (dulce acrisor) care da o dimensiune in plus ratatouillului.

Link catre dovlecelul meu marinat: http: //www. Reteteculinare. Ro/carte_de_bucate/conserve_muraturi/dovlecei-marinati-dulce-acrisor-5158/

Dupa asta iau frumos acelas wok, infierbant tare uleiul si pun: bucatile de pancetta, salt pana ce se rumenesc; creierul apoi il plimb pana scap de spuma ce-o face; vine la rand prazul taiat rondele fine si la sfarsit, cand toate sunt rumenioare pun ouale si repede-repede sarez, piperez, amestec pana ce ouale se strang frumos in bulgarasi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Bucataras.RO

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si...

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola