Merelor spalate li se taie capacel si apoi se scobesc in interior. Mai intii cu ustensila speciala pt scos cotorul (dar cu grija sa nu le gauriti de tot) si apoi cu cea pt scobit legume ... sau lingurita.
Se pun in tigaie citeva lingurite de ulei si ceapa ( dupa gust) taiata marunt sa se caleasca. Se adauga miezul de la mere taiat marunt si carnea tocata ( eu am avut vreo 250-300 gr carne la 6 mere ). Se calesc impreuna pina cind carnea capata o culoare mai albicioasa. Se adauga sare, piper, nucsoara praf, si cuisoare tot praf dar atentie cite putin caci au arome puternice. Se adauga si ptrunjel tocat marunt (daca va place).
Se umplu merele cu carnea, se aseaza intr.o tava /vas inalt bun pentru cuptor, se pun capacelele la mere si se toarna in jurul lor un amestec de suc de rosii si putin ulei ( cam 3/4 din inaltimea merelor)si se dau la cuptor acoperite cu folie de aluminiu .
Cind sunt coapte ( nu se lasa foarte mult la cuptor , la foc mare ) se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca putin. Sosul se poate ingrosa cu putina faina ( amestecata cu citeva linguri de sos luat din vas ... inainte de a lasa la rumenit merele fara folie).
se pot servi si cu iaurt sau smantina .. dupa gust.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii