Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

Ingrediente

  • 500 g fasole alba boabe;
  • 250 g pastrama de porc afumata;
  • 2 l apa;
  • sare;
  • o ceapa;
  • un ardei kapia;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o tija de apio;
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • 3-4 boabe piper;
  • o foaie de dafin;
  • cimbru uscat

Mod de preparare

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Carnea se feliaza si se caleste in ulei cu putina sare.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Tija de apio se spala si se taie in bucati mari.

Fasolea se strecoara si se clateste cu apa rece.

Dupa ce carnea s-a calit se adauga toate aceste legume si apa si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre finalul fierberii se adauga rosiile, piperul, dafinul si cimbrul si se mai lasa sa mai clocoteasca putin, apoi mancarea este gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Menemen turcesc
Bucataras.RO

Menemen turcesc

Cu ceva ani in urma gasisem reteta aceasta intr-o carte parca si o copiasem.Zilele trecute am dat peste ea si am zis sa o...

Menemen turcesc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola