Inghetata cu Bacon, Piper Verde si Ardei Iute

Complexitate
medie
Inghetata cu Bacon, Piper Verde si Ardei Iute

Ingrediente

  • custard
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • adausuri
  • 200 gr bacon afumat
  • 10 boabe piper verde
  • 2 unghii ardei iute
  • 5 graunti sare mare de mare

Mod de preparare

Lol. Stiu ca n-o sa faceti asa ceva dar ... "Senzational! Nici nu stiti ce pierdeti"

Eu am indraznit sa reproduc o reteta de inghetata pe care am mancat-o intr-o imprejurare miraculoasa si care mi-a placut atat de tare incat am calcat bucataria sefului pentru a-mi baga nasul in oalele lui; ca de obicei, vorba dulce mult aduce: am primit reteta (chiar si pontul/secretul personal, pe care eu n-am sa-l scriu in reteta, nu numai din respect ci si pentru ca licoarea respectiva nu se gaseste in Ro)

Prin urmare, cam asa se face: un custard, pe care nu l-am tras in poza fiindca e f. delicat in facerea lui - trebuie sa fi pe el calare de la inceput pana la sfarsit, altfel se taie de toata frumusetea (dar il voi explica amanuntit)

Punem la incalzit 250 ml de lapte gras. Frecam 4 galbenusuri pana se albesc de groaza, dupa care adaugam laptele cald in firisor, ca la maioneza, amestecand viguros. Compozitia asta o repunem pe foc, la abur si o amestecam pana se ingroasa (proba dungii pe dosul lingurii) Cand vedem ca pe dosul lingurii ramane urma degetului, strecuram afacerea asta si obtinem un custard fin, alifios.

Din acest moment, drumurile noastre se despart: eu nu am masina de facut inghetata, asadar las compozitia la racit, timp in care bat 250 ml de lapte de frisca (min 30% grasime) si o adaug la custard, amestec usurel si bag la congelator peste noapte.

Timp in care caramelizez fasii de bacon presarate cu zahar brun. In cuptorul electric cu convectie, dureaza 7 min pe o parte si alte 7, pe cealalta parte, la 170 grade celsius (scurgand la jumatatea intervalului grasimea excedentara)

A doua zi, tai maruntel baconul scurs de grasime si intrat rau la apa, pisez grob in mojar doar 10 boabe de piper verde (reteta originala era si ea blanda - bucatarul mi-a spus ca pune dublu piper pt. impatimitii localului, dar de obicei o face blanda, asa ca i-am urmat sfatul) si odata cu piperul pisez cativa graunti de sare mare si-un pic de ardei iute uscat - dar f. putin, aproape ca nici nu se simte in produsul final.

Am avut emotii, fiindca eu nu mananc deosebit de picant, asa ca veti vedea din poze cat de putin m-am jucat de-a mirodeniile iuti. Scoatem de la congelator custardul, il aerisim la robot si il turnam intr-un bol mai mare, adaugand baconul cuburele, piperul si ardeiul - mojarite. Il repunem la congelator pana cand avem pofta de el.

Se poate manca de sine statatoare, cu grisine sau biscuti sarati - eu am tras la gratar o felie de cas de oaie si-am pus inghetata deasupra buna!!!
Hehe, cred ca nimeni n-o sa faca inghetata ciudata, asa ca nu mentionez nimic in plus in afara de cele scrise in reteta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
2
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Mucenici cu ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Mucenici cu ciocolata si portocale

Sau altfel de mucenici moldovenesti, o nebunie de arome! Scuzati pozele, mi-am dat seama tarziu si le-am facut rapid cu...

Mucenici cu ciocolata si portocale
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!