Ingrediente
● 1 kg iepure |
● 1 ceapa mare |
● 2 catei de usturoi |
● 5 linguri ulei de masline |
● 200ml vin alb |
● 800/1000ml supa vegetala |
● 400ml sos tomat |
● 2 frunze de dafin |
● 1 ardei iute |
● 2 crengute de rozmarin |
● 1 lingurita zahar |
● sare |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Iepurele intreg, se taie bucati. Bucatile se lasa in apa, pana se vor folosi la gatit.
Se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ceapa si usturoi. Se lasa la calit, la foc mic, cca 5 minute.
Intre timp, bucatile de iepure se sterg bine si se pun peste ceapa si usturoi. Iepurele se lasa la prajit, pe o parte si pe alta, dupa care se stinge cu vinul alb. Se lasa ca vinul sa se evapore, apoi se adauga sosul de rosii.
Peste se pun in prima faza 800ml supa vegetala, sare, piper, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute, zaharul si se lasa la fiert. Daca atunci cand supa a scazut, carnea nu este perfect patrunsa, se mai poate adauga supa si se mai poate lasa la fiert. Se amesteca din cand in cand.
Se lasa pe foc iepurele, pana cand carnea e moale, iar supa a scazut in intregime.
Se lasa o idee la racit, dupa care se poate servi. Merge foarte, foarte bine cu piure de cartofi!
Pofta sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Iepure la Tigaie" nu uita sa ii faci un review.
Se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ceapa si usturoi. Se lasa la calit, la foc mic, cca 5 minute.
Intre timp, bucatile de iepure se sterg bine si se pun peste ceapa si usturoi. Iepurele se lasa la prajit, pe o parte si pe alta, dupa care se stinge cu vinul alb. Se lasa ca vinul sa se evapore, apoi se adauga sosul de rosii.
Peste se pun in prima faza 800ml supa vegetala, sare, piper, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute, zaharul si se lasa la fiert. Daca atunci cand supa a scazut, carnea nu este perfect patrunsa, se mai poate adauga supa si se mai poate lasa la fiert. Se amesteca din cand in cand.
Se lasa pe foc iepurele, pana cand carnea e moale, iar supa a scazut in intregime.
Se lasa o idee la racit, dupa care se poate servi. Merge foarte, foarte bine cu piure de cartofi!
Pofta sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Iepure la Tigaie" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany