Gogonele Murate, Umplute

Postat pe: 29-12-2011
(0)

Ingrediente

carne afumata
orez semi-fiert
ceapa calita
condimente - piper, boia, coriandru
smanatana dulce
miere
gogonele
untura / ulei

Mod de preparare

Eu anul asta m-am facut de o gasca de casa - alergata si nestresata. :sfant:

Atatea ganduri rele mi-au trecut prin cap cu privire la dansa incat, dupa ce i-am topit grasimea si-am pus-o la borcan, am hacuit-o si fiecarei halci i-am dar deja o intrebuintare ipotetica. In mintea mea, ea era deja sortita tuturor delicateselor vazute si nevazute, auzite si nemai-auzite: vis:

Uite una bucata gasca sortita de la bun inceput unui fel de mancare mai rar intalnit (ca sa nu zic nemaivazut, ca as gresi cu siguranta). Am afumat vreme de o ora un copan si-o parte din cele inconjuratoare lui, dupa ce l-am tinut in paiţ 2 zile si la " uscat" /scurs/maturat, inca o zi.

Intre timp (vorba Luciei :wink: ) am scos gogonele murate, le-am taiat pe trei sferturi un capac, le-am scobit si pus la scurs.

In timp ce ele se scurg in voia lor, am facut o umplutura care suna cam asa:

*orez fiert pe trei-sferturi in supa de carne sau legume (se procedeaza ca si la rizotto - zeama fierbinte se adauga treptat, pe masura ce se umfla orezul si-si ia din supa, se mai adauga inca un polonic, tot asa pana bobul devine translucent)

*carnea afumata taiata finuţ din cutit
*ceapa la fel - maruntica
*smantana
*condimente - boia, piper si coriandru proaspat mojarit

Am pus tigaia pe foc cu o lingura de untura de gasca; am asteptat sa se infierbante si am pus intai ceapa, (amestecat), apoi orezul umflat bine, (amestecat), carnea maruntita (amestecat) si condimentele (amestecat)... Am tras de pe foc, am lasat sa se racoreasca un pic si am "emulsionat" cu smantana dulce (nefermentata)

Am umplut gogonelele, le-am pus intr-un vas termorezistent uns bine si el cu untura de gasca, am mai pus si-un moţ de untura si le-am tinut la cuptor pana au devenit maronii-caramelizate capacelele gogonelelor.

Servite cu un sos dulceag, sunt o minune:!: Eu le servesc ca si in copilarie - o lingura de smantana pe o parte si una de miere pe partea ailalta =))

Cred ca va dati seama ca nu am de-a-face mereu cu o gîscă :vis: Astfel ca de cele mai multe ori fac felul asta de mancare cu carne afumata de porc (ŞoancĂ :lol: )

Ce pot sa va zic? ... Incercati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogonele Murate, Umplute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogonele Murate, Umplute