Se pune uleiul intr-o tigaie de preferabil de teflon, iar cand s-a incins putin se pun ficateii. Se calesc putin pe ambele parti, pana cand isi vor face o usoara crusta, dupa care se pune apa si se lasa sa se patruinda.
Ficateii se prepara la foc mediu. Cand s-au patruns pe jumatate se adauga cimbrul, iar cand acestia s-au patruns bine se adauga piperul, sarea si vegeta. Acestea se adauga dupa gust.
Separat se amesteca usturoiul zdobit, faina si smantana. Se ia zeama de la ficatei si se pune treptat peste smantana si usturoi, pentru a dilua smantana si pentru a nu se zaurdii in momentul punerii acesteia peste ficatei. Smantana se pune incet in tigaie, amestecand continuu. Cand s-a legat bine sosul se opreste focul.
Ficateii se servesc cu mamaliga si dupa preferinta se pot servii langa diverse muraturi.
Pofta buna!!!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaDaca nu ati mancat pana acum bibilica, eu zic sa achizionati cand aveti ocazia una, caci este cea mai dulce pasare domestica...
Supa de bibilica cu fulgi de ouReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii