Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)

Postat pe: 10-12-2011
(2)

Ingrediente

12 bucati de coaste de vaca cu carne
1 ceapa mai mare
3 catei de usturoi (sau citi vreti dupa gust)
1 lingurita cimbru (thyme)
350 ml vin rosu (eu am pus alb)
350 ml supa de pui
sare
piper
ulei de masline
1 cutie mica de rosii taiate cubulete (petite diced tomatoes)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se sareaza, pipereaza coastele de vaca si de tavalesc prin faina, se scutura usor de excesul da faina si se prajesc pe rind in 3-4 linguri de ulei de masline pe ambele parti, circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

In uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt si sa celeste circa 5 minute pina devine opaca dupa care se adauga usturoiul pisat (sau intreg daca vreti sa-l aruncati), cimbrul si se calesc impreuna 1 minut. Se adauga vinul, supa de pui, rosiile si se pun inapoi in cratita si coastele de vaca.

Sa lasa sa dea in primul clocot, se da cratita deoparte si se acopera etans cu foaie de aluminium in asa fel incit ca acopere toata suprafata cratitei dupa care se pune capacul. Cratita trebuie sa fie rezistenta in cuptor la temperaturi mari (230*c-450*f).

Se incalzeste cuptorul la 230*c-450*c si se pune gratarul la mijloc, de jos in sus a treia treapta. Se baga cratita in cuptor si se lasa 1 1/2 hr. Puteti verifica dupa 1 hr. cit a scazut sosul si daca considerati ca va place cu mai mult sos este gata.

*-Foaia de aluminium acopera etans cratita, in asa fel fiind ca o oala cu presiune, aburul nu iese afara iar carnea este gata in mai putin timp decit ar fi fost tinuta pe aragaz si dupa aceea in cuptor. Carnea de vaca este mai tare si necesita mai mult timp pe aragaz si in cuptor.
Carnea este gata cind cade de pe oase! Se poate servi cu mamaliga, pireu de cartofi si muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Danieluta
•  11.01.2013 19:22:06

Beccas,iti multumesc frumos pentru apreciere!

beccas
•  07.01.2013 23:23:25

Arata foarte bine si gustoasa. Super reteta, imi place foarte mult.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)