Preparam chiftelele:
-painea se inmoaie in lapte, se stoarce bine, iar apoi o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, usturoiul si patrunjelul, taiate marunt marunt, sare si piper, dupa gust, amestecam bine si formam chiftelele.
-odata formate le trecem prin faina si pastram.
-intr-o craticioara punem putin ulei la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, amestecam bine si lasam pana cand ceapa devine mai moale. Punem si chiftelele si le lasam pana ce isi schimba putin culoarea pe ambele parti.
Atunci adaugam un pahar de apa si unul de vin. Punem si foile de dafin, colorantul (1 lingurita 2), vegeta, potrivim de sare si lasam la foc potrivit. Dupa cca 10 minute adaugam si mazarea verde si mai lasam ca 5-10 minute.
Se pot servi cu cartofi puree, nature, prajiti, orez, etc. Sunt delicioase cu orice.
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaUneori cand am pofta de cartofi in unt apelez la acest mod de preparare usor si rapid.
Cartofi cu unt in pergamentO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii