Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Bibilica Umpluta cu Carne de Cirnat, Castane si Curmale

Ingrediente

  • o bibilica
  • 400 gr carne tocata
  • umplutura de cirnati proaspeti
  • castane
  • curmale
  • ulei

Mod de preparare

Eu am cumparat carnea proaspata ca pentru umplutura de cirnati dar puteti sa o pregatiti singuri: 400 gr carne tocata, sare dupa gust si cca 50-60 ml vin alb sec, amestecati bine de tot, bateti carnea pina se incorporeaza vinul

Bibilica dupa ce a fost spalata daca nu a fost curatata bine de pene trebuie sa o scufundati in apa clocotita citeva secunde (cit numarati pina la 10 sau 20) apoi o puteti curata usor de toate penele cu o penseta sau chiar si cu mina. o frecati cu putin malai si apoi o spalati bine.

Pregatiti umplutura:
- Daca aveti castane proaspate sau congelate cu coaja: le curatati cu un cutit de coaja maronie pina cind ajungeti la pielita care inconjoara pulpa, le rasturnati intr-o oala cu apa care fierbe si le lasati cca un minut, apoi le scoateti in strecuratoare si le curatati de pielita una cite una.

- Daca aveti castane uscate le puneti la inmuiat cu o seara inainte se vor umfla si apoi le puteti curata pielita

Castanele le puteti fierbe in apa cu frunza de dafin si le puneti intregi in umplutura de carne de cirnat sau le taiati in sferturi cu un cutit si le puneti crude in umplutura, se vor coace oricum cit timp sta bibilica la cuptor.

Scoateti simburii de la curmale si le taiati in bucatele mici.
Carnea de cirnat care este deja aromatizata si sarata o amestecati cu castanele si curmalele.

Umpleti bibilica cu amestecul de carne, curmale si castane, inclusiv pe la git ca sa fie toata umpluta. Apoi coaseti pielea sau o prindeti cu ace de metal (cum am folosit eu) sau chiar cu scobitori.

Ungeti pielea pasarii cu ulei (nu prea mult pentru ca este oricum o pasare grasa) si o asezati in tava impreuna cu cartofii pregatiti dupa cum va plac voua. Sau o coaceti in tava separat, singura. Pina cind se trumeneste bine de tot, din cind in cind cu o lingura sau chiar cu pensula de silicon ungeti bibilica cu zeama pe care o lasa in tava.

Nu adaugati sare, umplutura din carne de carnat este deja destul de sarata.
Cantitatea de castane si curmale este la alegerea voastra puteti pune mai multe sau mai putine, eu am pus vreo 15 din fiecare. Puteti adauga si migdale, fistic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Bucataras.RO

Macaroane cu branza Cheddar si rosii

Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola