Calamari umpluti

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Calamari umpluti

Ingrediente

  • 3 calamari intregi si mai mari cu tot cu tentacule
  • 2 cepe mici
  • 1 sfert de chorizo
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri orez
  • 5 linguri pasta de rosii sau bulion
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Spalam bine calamarii si indepartam interiorul avand grija sa ramana intregi. Tentacolele le taiem marunt impreuna cu 1 ceapa, 1 catel de usturoi si chorizo si le calim in putin ulei de masline pana se inmoaie ceapa.
Luam de pe foc, adaugam orezul, sare si piper si lasam sa se racoreasca.
Umplem calamarii cu acest amestec si prindem capetele cu scobitori pentru a nu iesi umplutura.
Taiem restul de ceapa si usturoi si le calim cu dafinul in putin ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam vinul si lasam pe foc pana se evapora alcoolul. Punem si pasta de rosii, putina sare si chilli, o cana cu apa si calmarii umpluti.
Lasam la foc moderat pentru circa o ora, acoperit cu un capac. Ocazional amestecam ca sa nu se prinda. Dupa acest timp scoatem calmarii, iar daca sosul este prea lichid, mai lasam pe foc pana scade, apoi il trecem prin blender.
Servim cu piure de cartofi si/sau salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie