Legume de toamna sub capac de orez

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
medie
Legume de toamna sub capac de orez

Ingrediente

  • 5 cartofi roșii
  • 2 cepe roșii
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuți
  • 3 gogoșari mici
  • 1 ardei roșu gras mic
  • 1 sfeclă roșie
  • 1 gutuie
  • 2 capatani usturoi
  • 400 grame roșii tocate, la cutie sau proaspete
  • 1 legătură marar
  • Sare, piper, ulei
  • Legume deshidratate amestec
  • Salvie, rozmarin, cimbru uscat
  • 1 cană orez cu bob rotund
  • 150 de grame cașcaval
  • 2 ouă
  • unt
  • Smantana grasă fermentata

Mod de preparare

Ideea acestei mâncăruri, improvizație proprie, mi-a venit având câteva legume prin casă și rezultatul a fost peste așteptări ...Așa că rețeta merită încercată!
Pentru început, decojim legumele, morcovii îi tocam rondele subțiri, sfecla, cartofii, ceapa, julien , felii la fel de subțiri, ca să se coacă mai repede, capatanile de usturoi le tăiem la capete și le lăsăm întregi, gutuia o tăiem felii subtiri, ca pe o portocală.
Toate legumele le "masam" bine cu ulei, le asezonam, adăugăm ierburile indicate, 1/2 legatura marar tocat , zarzavat deshidratat, le coacem mai întâi acoperit , în cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, cca. o oră sau mai mult, până se coc . Le mai întoarcem din când în când, ca să fie coapte.
După acest interval, adăugăm roșiile, le mai lăsăm 10 minute .
În timpul în care se fac legumele, fierbem orezul 20 de minute, îl strecuram, apoi îl amestecăm cu 1/2 legatura marar tocat, ouăle , cascavalul, sare, piper, puțin unt.
Așezăm orezul peste legumele coapte, nu înainte de a stoarce usturoiul , indepartand cojile, îl mai lăsăm 15 minute în cuptor ca să prindă o crusta.
Servim această mâncare gustoasă și sănătoasă de toamnă cu smantana din belșug!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie