Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Portii
7
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de varza alba umplute cu carne de pui si dovleac placintar

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 2 cepe
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • putin piper macinat
  • 200 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 500 g carne tocata de pui (din pulpa)
  • 1 ou
  • 1 plic de condimente pentru sarmale de la Delikat (23 g)
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura faina
  • Alte ingrediente:
  • 1 varza alba (2,1 kg)
  • apa
  • sare
  • 1 varf de lingurita de sare de lamaie
  • 4 linguri bulion
  • cateva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de amestec de ierburi si boia de la Delikat
  • 50 g orez

Mod de preparare

Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa incepe sa fiarba, se pune varza in ea cu cotorul in jos. Dupa ce isi schimba culoarea, se intoarce pe partea cealalta si se mai tine pana cand foile incep sa se desprinda de cotor. In total se tine circa 5 minute la foc. Se scoate apoi pe o tava si se lasa sa se racoreasca.
Se pregateste umplutura: se curata ceapa de foi, se spala si se toaca, apoi se caleste in ulei, cat sa se inmoaie, adaugand peste ea un praf de sare si putin piper proaspat macinat.
Dovleacul curatat de coaja si seminte se spala, se da pe razatoarea mare si se pune peste ceapa. Dupa ce se inmoaie si acesta, se adauga carnea tocata si orezul. Se mai tine totul la foc 2-3 minute, apoi se transfera intr-un castron si se lasa sa se racoreasca. Se adauga oul si condimentele, bulionul, iar la final faina, daca este necesar. Se amesteca totul.
Se pun deoparte doua foi de varza. Se pregatesc restul foilor. Se impacheteaza sarmalele, infasurand o lingura de umplutura intr-o foaie. Se continua tot asa pana cand se termina umplutura.
Varza care ramane se toaca. Jumatate din ea se pune intr-o cratita si se amesteca cu doua linguri bulion, cateva boabe de piper, doua foi de dafin si o lingurita de amestec de ierburi si boia.
Se asaza sarmalele. Peste ele se pune restul de varza tocata, iar peste aceasta se presara doua linguri de bulion si o lingurita de amestec de ierburi si boia. Se adauga o cana cu apa. Se acopera totul cu cele doua foi de varza pastrate.
Se pune cratita cu sarmale la foc pana cand incepe sa clocoteasca, apoi se baga la cuptorul preincalzit pana cand carnea este gatita. Se mai adauga apa daca este necesar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Nacreala cu spuma de pe zer
3
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Chiar daca a trecut Pastele, se poate pregati acest desert ca un cheesecake, indiferent cum, va fi la fel de delicios....

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute