Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie
Puisori umpluti cu garnitura de vinete coapte

Ingrediente

  • Pentru puisori:
  • 2 pui mici de câte 550 de grame
  • 250 de grame mascarpone
  • 2 linguri de ierburi proaspete tocate: busuioc, pătrunjel, cimbru
  • 2 căței de usturoi striviti
  • sare
  • piper
  • 250 de ml vin alb sec
  • ulei de măsline
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • Pentru vinete:
  • 1 vanata
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli
  • Ierburi de Provence
  • 50 de ml ulei de măsline
  • 140 de ml lapte bătut
  • 100 de grame iaurt
  • 1 linguriță și jumătate ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • sare
  • 1/2 rodie ( optional)

Mod de preparare

Eu una, când simt arome de ierburi proaspete și vinete coapte, mă gândesc la vară, anotimpul meu preferat, așa că această mâncare ușoară și gustoasă e printre preferate...
Pentru început, încingem cuptorul la 190 de grade Celsius , sectionam puisorii în două, pe lung, îndepărtăm șira spinării ( eu am renunțat și la aripioare, pentru că nu îmi plac), îi saram și piperam.
Amestecăm mascarpone cu ierburi și usturoi, puțină sare, desprindem cu grijă pielea puilor și introducem înăuntru câte puțină compoziție cremoasa.
Pregătim o tavă potrivită, o ungem cu ulei, așezăm un strat de ceapă verde, asezonam, apoi puisorii, cu pielea în sus, îi stropim cu puțin ulei de măsline, turnam vinul, îi coacem cca. o oră și jumătate, până se rumenesc.
În ultimele 20 de minute, setăm cuptorul la 220 de grade Celsius.
Pentru garnitura de vinete coapte, preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius, tăiem vanata în două, pe lungime, cu un cuțit ascutit facem un model în romburi, pe diagonala, le ungem din belșug cu ulei de măsline, le asezonam, le coacem apoi 40-45 de minute și le servim cu sosul format prin amestecarea tuturor ingredientelor, cu semințe de rodie presarate deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie