Friptura Simpla si Delicioasa

Complexitate
redusa
Friptura Simpla si Delicioasa

Ingrediente

  • 500 g carne porc (de preferat ceafa)
  • 350-400 g coaste porc
  • sare si piper dupa gust
  • 8 linguri bune de untura de casa
  • rosmarin proaspat (optional) eu am pus doar la coaste

Mod de preparare

Se spala carnea, se portioneaza (se poate lasa si bucata intreaga).

In doua cratite se pune cate jumatate din cantitatea de untura prevazuta in reteta. Bucatile de carne si cele de coaste se sareaza si se pipereaza si se aseaza in cele 2 cratite, coastele in una si restul carnii in a doua. Se pun la foc, si dupa ce s-a topit untura se adauga tot cate putina apa, atat cat sa acopere carnea pe jumatate... din cand in cand se mai adauga apa si se intorc bucatile de carne/coaste de pe o parte pe alta.

Coastele, de regula se fac mai repede decat bucatile de carne din cauza asta se pun separat... Dupa ce carnea este fiarta (se inteapa cu furculita si daca intra usor, inseamna ca este gata) se lasa la rumenit, intorcand bucatile pe toate partile tot la 5 minute.

Se serveste cu garnitura de cartofi pireu si salata de care doriti... noi am avut de sfecla rosie...

Am vrut sa tin friptura cat se poate de simpla pentru ca au venit baietii cu niste prieteni si cum nu stii ce place unora si ce nu, am considerat ca fiind solutia ideala pregatirea fripturii sub forma asta.

Desert am avut Angel cake si cate o cupa de sampanie langa cake si capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Pasta de Oua (II)
5
Aperitive

Pasta de Oua (II)

Pasta de Oua (II)
Parteneri
Desert prajitura Boema de post
Bucataras.RO

Desert prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)

Desert prajitura Boema de post
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!