Carne de Porc cu Piure de Cartofi

Complexitate
redusa
Carne de Porc cu Piure de Cartofi

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg muschi de porc
  • taiat in bucatele
  • -2–3 ardei grasi, diferite culori, taiati felii
  • -4 catei de usturoi
  • -3 linguri ulei de masline
  • -zeama de la ½ lamaie
  • -1 ½ lamai taiate in felii subtiri rotunde, optional
  • -1 ½ lingurita sare
  • -1 lingura boabe intregi de piper
  • -200 ml vin alb
  • -piper
  • Pentru piure de cartofi:
  • -1,5 kg cartofi fainosi
  • -150 g unt gras, minim 80 % grasime
  • -lapte gras
  • -150 g branza proaspata de vaci, bine scursa, la temperatura camerei
  • -200 ml smantana grasa, la temperatura camerei
  • -3- 5 catei de usturoi, functie de marime si gust
  • -1/2 legatura marar verde
  • -3 linguri de ulei
  • -1 lingura vegeta de casa
  • -cascaval ras
  • -sare, dupa gust

Mod de preparare

Pentru piure de cartofi:
Puneti la fiert, in lapte sarat (sau ½ lapte + ½ apa), cartofii curatati si taiati cubulete, impreuna cu 2 linguri de ulei.
Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si pasati. Puneti treptat din laptele cald oprit, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita.

Inglobati smantana, branza de vaci, vegeta, mararul tocat marunt, precum si usturoiul, zdrobit si frecat bine cu uleiul ramas.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust si bateti bine amestecul pana devine spumos.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins, pentru circa 15- 20 min, la foc potrivit, sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Pentru carne:
Zdrobiti usturoiul si frecati-l cu sare si 1 lingura de ulei pana devine o pasta cremoasa. Inglobati piperul boabe si transferati intr-un vas mai mare. Separat, bateti putin bucatelele de carne cu ciocanul de carne si puneti-le in vasul cu pasta de usturoi. Amestecati bine astfel incat carnea sa fie invelita pe toate fetele.

Acoperiti si dati la rece pentru 2- 4 ore. Incingeti restul de ulei, adaugati carnea cu marinada cu tot si lasati la rumenit, cateva minute pe fiecare parte, la foc mare, amestecand mereu. Scoateti carnea si adaugati in tigaie ardeiul, caliti 2-5 min sau pana cand este pe jumatate facut. Repuneti carnea, adaugati vinul si lasati la foc mic, 10- 15 min, amestecand ocazional.

Transferati intreg continutul pe un platou de servit pe care ati pus in prealabil piureul de cartofi si stoarceti deasupra ½ lamaie. Taiati restul de lamai in felii subtiri, rotunde si decorati marginea platoului, optional.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure si carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Pastrama de porc la cuptor
Bucataras.RO

Pastrama de porc la cuptor

Reteta de azi se preparata foarte simplu, iar rezultatul este de-a dreptul uimitor. Am ales cea mai buna carne atunci cand...

Pastrama de porc la cuptor
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola