Tort velvet

Portii
10
Timp pregatire
95 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tort velvet

Ingrediente

  • 250 ml frisca lichida
  • 1+1/2 pahar faina
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1+1/2 lingurita cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita otet
  • 2 lingurite colorant rosu
  • 1 lingura unt
  • Sirop
  • apa
  • zahar
  • Umplutura
  • 250 g fructe proaspete(in cazul meu, capsuni)
  • Decor
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 pahar ulei

Mod de preparare

Toate ingredientele uscate, faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul, se vor amesteca impreuna.
Intr-un bol vom pune laptele si uleiul si le vom amesteca bine, dupa care vom incorpora putin cate putin ingredientele uscate, amestecand bine pana cand totul devine omogen. La sfarsit adaugam lingurita de otet si colorantul, amestecand bine. Compozitia obtinuta o vom imparti in 3 parti egale si le vom coace pe aragaz la flacara mica intr-o tigaie de teflon , sau de ceramica, care a fost unsa in prealabil cu putin unt.Turnam in tigaie o parte din compozitie si o vom coace pana cand suprafata a inceput sa se deschida putin la culoare si s-au format niste bule.(e bine sa urmariti si pozele postate la etapele de lucru). Se scoate pe o suprafata neteta, se va lasa sa se raceasca si vom coace si celelalte 2 foi. Pana se vor raci foiile vom bate frisca, vom spala capsunile, pe care le vom felia in bucati nu prea subtiri. Din putina apa si zahar vom face un sirop nu prea concentrat. Dupa ce s-au racit foile, vom lua una cate una si le vom decupa sub forma de inima, fie cu o forma fie cu un tipar confectionat de noi. Luam unul din blaturi il insiropam putin si il asezam in farfuria in care vom servi tortul. Peste el vom pune o treime din crema si jumatate din capsununile feliate. Procedam la fel si cu al doilea, iar pe al treilea il vom insiropa apoi vom pune restul de crema peste el si-l vom netezi. Bucatile care au ramas de la decupat le vom sfaramita marunt(ca niste firimituri) si le vom folosi la decorarea tortului. Imbracam tot tortul in crema apoi ornam cu forma, si lasam doar o bucata din mijloc, care este sub forma de inima si in interiorul lui vom presara firimiturile de la blat. (la fel procedam si de jur imprejurul tortului, urmariti si pozele).
Tortul este foarte aspectos si delicios, parca ar fi de catifea, de aici vine si denumirea lui de "velvet". Se poate face si in forma rotunda, fara sa-l decupati, daca doriti, ori fie doar numai cu cacao, sau cu alte fructe de sezon.
Va doresc pofta buna!
Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura