Paste - Fettucina Alfredo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste - Fettucina Alfredo

Ingrediente

  • Paste fettucina o jumatate de pachet (paste putin mai late)
  • 400 ml frisca nebatuta
  • usturoi 3 catei sau 2 cuburi congelate
  • busuioc 1 cub congelat sau jumate de legatura proaspata
  • sare
  • piper dupa gust
  • mozzarella rasa 350 gr
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Intre timp se curata usturoiul si se toaca, se spala si se toaca si busuiocul. Cand apa a inceput sa fiarba se pun pastele inauntru si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe cutie.

Se ia o tigaie se pune frisca nebatuta, se adauga usturoiul si busuiocul precum si un strop de sare si piper, se lasa la fiert (2-3 minute), apoi cand incepe sa dea in clocot se pune mozzarella si se mai amesteca 2 minute pana se topeste si se formeaza in tigaie un sos grosut. Intre timp pastele sant deja fierte, se strecoara, se pun inapoi in cratita in care au fiert, sau se pun intr-un castron si se toarne sosul peste ele. Se amesteca, acuma cine doreste poate adauga somon afumat felii, sau bucatele. Cine doreste poate face si o salata verde langa pastele astea. Salata se face in felul urmator

Se spala o salata verde, se taie marunt, se pune in castron, se pune deasupra ceapa verde sau rosie, feliute de rosii, putin ardei feliute mici, castravete cateva feliute mici. Se face apoi un dressing din ulei de masline, foarte putin otet, busuioc tocat marunt, menta tocata marunt, usturoi pisat

Se amesteca bine si se toarna peste salata, se amesteca bine si la servire doar, se adauga crutoane cu usturoi. Crutoanele nu se pun mai repede pentru a evita inmuierea lor. Cine doreste poate pune si cateva felii de masline si putina branza telemea rasa.

Langa un pahar de vin rosu, salata si pasta asta este super buna. Asta este una din mancarurile mele salvatoare, cand sant in criza de timp sau in pana de idei, sau pur si simplu sant lenes

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Piept de pui cu sos gorgonzola
1
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
3
Paste

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar