Paste - Fettucina Alfredo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste - Fettucina Alfredo

Ingrediente

  • Paste fettucina o jumatate de pachet (paste putin mai late)
  • 400 ml frisca nebatuta
  • usturoi 3 catei sau 2 cuburi congelate
  • busuioc 1 cub congelat sau jumate de legatura proaspata
  • sare
  • piper dupa gust
  • mozzarella rasa 350 gr
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Se pune apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Intre timp se curata usturoiul si se toaca, se spala si se toaca si busuiocul. Cand apa a inceput sa fiarba se pun pastele inauntru si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe cutie.

Se ia o tigaie se pune frisca nebatuta, se adauga usturoiul si busuiocul precum si un strop de sare si piper, se lasa la fiert (2-3 minute), apoi cand incepe sa dea in clocot se pune mozzarella si se mai amesteca 2 minute pana se topeste si se formeaza in tigaie un sos grosut. Intre timp pastele sant deja fierte, se strecoara, se pun inapoi in cratita in care au fiert, sau se pun intr-un castron si se toarne sosul peste ele. Se amesteca, acuma cine doreste poate adauga somon afumat felii, sau bucatele. Cine doreste poate face si o salata verde langa pastele astea. Salata se face in felul urmator

Se spala o salata verde, se taie marunt, se pune in castron, se pune deasupra ceapa verde sau rosie, feliute de rosii, putin ardei feliute mici, castravete cateva feliute mici. Se face apoi un dressing din ulei de masline, foarte putin otet, busuioc tocat marunt, menta tocata marunt, usturoi pisat

Se amesteca bine si se toarna peste salata, se amesteca bine si la servire doar, se adauga crutoane cu usturoi. Crutoanele nu se pun mai repede pentru a evita inmuierea lor. Cine doreste poate pune si cateva felii de masline si putina branza telemea rasa.

Langa un pahar de vin rosu, salata si pasta asta este super buna. Asta este una din mancarurile mele salvatoare, cand sant in criza de timp sau in pana de idei, sau pur si simplu sant lenes

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Coronita Aperitiv
5
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Bucataras.RO

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational Va spun ca e o bunatate de dulce, merita incercat!

Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala