Pentru blatul de ciocolată, mixăm untul cu zahărul. Se adaugă apoi oul şi laptele bătut.
Ingredientele uscate, adică făina, cacaua, bicarbonatul şi sarea se cern împreună şi se încorporează în compoziţia de mai sus.
Se omogenizează totul şi se toarnă în forma detaşabilă, tapetată cu hârtie de copt.
Se coace blatul la 180 grade C, pentru 20-25 de minute. Se scoate din formă şi se lasă la răcit.
Forma se spală, se şterge şi se tapetează cu folie de plastic inclusiv pe margini.
Pentru mousse-ul amărui, se pune întâi gelatina la hidratat in cei 50 ml apă rece.
Ciocolata ruptă în bucăţele şi untul se topesc la foc mic.
Gelatina hidratată se pune pentru câteva secunde, la foc mic, să se dizolve, apoi se toarnă peste ciocolata topită cu unt.
Se lasă la răcorit, apoi se combină cu frişca bătută spumă, se omogenizează bine şi se toarnă peste blatul pus în formă.
Se dă vasul la congelator.
Urmează stratul de mousse de ciocolată cu lapte şi cel de ciocolată albă care se prepara exact ca cel amărui, cu excepţia faptului că în cel alb, adăugăm la sfârşit şi barotul de alune.
Tortul se pune la frigider până a doua zi când se poate glazura şi orna după imaginaţie.
Pentru glazură: gelatina se pune la hidratat în cei 50 ml apă rece.
Se amestecă zahărul cu cacaua, apa şi frişca lichidă şi se pun la foc mic până se îngroaşă uşor.
Gelatina hidratată se dizolvă la foc mic câteva secunde, după care se adaugă peste compoziţia cu cacao.
Se lasă la răcit la temperatura camerei, după care se poate turna peste tort.
Se decorează după imaginaţie.
Poftă bună!
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertVa prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este...
Chiftelute din pesteAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii