Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus, apoi se adauga pe rand faina si cacao si la sfarsit uleiul se coaca in forma tapetata cu ulei si faina, cand blatul e race se taie in trei.
Se pune laptele la fiert, separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu, cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe foc, se lasa apoi la racit, intre timp se mixeaza frisca, cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar, apa, coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
l-am decorat cu pasta de zahar.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii