Tort `Gaby`

Complexitate
medie
Tort `Gaby`

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 4 oua
  • 400 gr zahar
  • 500 gr margarina rama (2 pac)
  • 100 gr cacao
  • 4 lg apa rece
  • 2 fiole esenta rom
  • Sirop:
  • 300gr zahar
  • 300ml apa
  • razatura de lamaie
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Decor:
  • flori din pasta de lapte praf si miere

Mod de preparare

Blatul
1. se separa albusurile de galbenusuri;
2. albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
3. se amesteca lejar albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie;
4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt, la foc potrivit

Crema:
ouale zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir).

Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupacare incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul fiert si racit si se adauga straturile de crema astfel formandu-se tortul.

Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel: ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca
Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac . . . eu am folosit cale din pasta de lapte praf si miere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
Bucataras.RO

Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

"Aluaturi de casa"   Sunt excelente atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!  De mult voiam sa...

Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola