Tort Diplomat cu Piersici si Jeleu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Diplomat cu Piersici si Jeleu

Ingrediente

  • Blatul:
  • Se face un blat din:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faian
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa calduta
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • -20g gelatina
  • -5 oua
  • -2 conserve de piersici compot
  • -1/2 l lapte
  • - 1 lingura faina
  • -300 g zahar
  • -300 g frisca batuta
  • -2 plicuri jeleu transparent dr otker
  • -colorant galben si rosu
  • -esenta de portocale si capsuni

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc, apoi se adauga uleiul pe rand cate putin (eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin), urmeaza apa, apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute bat, si amestecam de sus in jos cu lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus pe fund hartie de copt. Dam la cuptor 30/35 min. Se incerca cu scobitoarea.

Lasam la racit blatul apoi il taiem in 2.

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece, 10 minute

Laptele cu galbenusurile si faina se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc.
Amestecam pana se ingroasa.

Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul.
Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina umflata.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Batem frisca.
Apoi ne batem si albusurile. Cand crema e rece se amesteca cu frisca. (eu albusuri nu am pus)

Jeleul il pregatim din timp. Intr-o parte adaugam colorant galben si aroma de portocala iar in celalalt colorant rosu si aroma de capsuni. Le preparam pe rand si dam la frigider sa se intaresca (intr-o tava)

Pregatitm vasul in care asamblam tortul cu folie transparenta.
Ultimul blat il ungem cu gem de caise inainte sa-l punem ca si capac

Jeleul intarit se taie patratele.

Asamblam asa:
-crema
-piersici
-blat
-crema
-piersici
-crema
-jeleu
-crema
-jeleu
-piersici
-blat

Dam la rece 8 ore. Il rasturnam pe un platou dupa 8 ore si il ornam cu frisca si alune prajite si macinate si cu bombonele rum cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie