Marul se curata si se taie felii subtiri, la fel si din dovleac taiem niste felii subtiri si de marimea celor de mere.
Intr-o cratita topim cele 60 g de unt si 100 g de zahar pina prinde o culoare usor aurie, iar apoi punem feliile de mar si dovleac sa se caramelizeze putin, citeva minute, apoi le scotem si le asezam frumos pe fundul unei tavi (rotunde) tapetete cu hirtie de copt si turnam peste caramelul ce a mai ramas in cratita si se presara scortisoara.
Blatul: 6 galbenuse se amesteca bine cu 6 linguri de zahar, apoi adaugam cele 100 g de nuca, faina cu praful de copt, pesmetul, mirodeniile, iar la urma se incorporeaza albusurile batute spuma in care am pus putina sare.
Cind compozitia s-a omogenizat bine se toarna peste feliile de mere si dovleac si se da la cuptor (preincalzit) la foc mediu, cam 40-50 min, pina incepe sa se desprinda de pe marginea tavii.
Dupa ce s-a copt se rastoarna incet pe tava, se lasa la racit si se orneaza cu frisca dupa plac, se poate servii si fara frisca doar pudrat cu putin zahar praf.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii