Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se unge o forma metalica cu fundul detasabil (23 cm) cu unt si se presara cu faina.
Se freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga cate un ou, faina, praful de copt, bicarbonatul, condimetele, sarea, alternativ cu laptele batut. Adaugati curmalele si nucile taiate si amestecati bine.
Turnati compozitia in forma pregatita si neteziti suprafata. Coaceti 50 min.
Pentru topping, puneti pe foc intr-o cratita mica mierea, sucul de portocala si coaja rasa de portocala. Aduceti la temperatura de fierbere si mentineti la foc iute 3 minute, fara a amesteca. Cu o frigaruie faceti multe gauri pe suprafata tortului cald si turnati deasupra toppingul.
Se poate servi insotit de o lingura mare de iaurt sau smantana, ornat cu coaja de portocala.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii