Preincalziti cuptorul la 180 grade C.Ungeti 2 tavi de diametru 23 cm .
Prajiti nucile aprox 8 min,lasati sa se raceasca si tocati-le. ( eu le aveam deja prajite asa ca le-am bagat la robot 30 sec).
Curatati si dati pe razatoare fina morcovii (in cazul meu tot la robot) si dati-I de o parte.
Intr-un bol separat amestecati ingredientele solide:faina,bicarbonatul,praful de copt,sarea si scortisoara.
Mixati ouale apoi adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana se omogenizeaza.Adaugati uleiul si apoi vanilia.
Adaugati apoi ingredientele solide (eu pasul asta nu l-am mai facut cu mixerul ci cu telul) si amestecati doar atat cat sa incorporati faina in aluat. Cu o spatula incorporati morcovii si nucile.
Turnati in tavi si dati la cuptor aprox 30 min.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 5-10 min apoi scoateti-le din tava si lasati-le sa se raceasca complet.
Pt glazura mixati branza si untul la viteza mica apoi adaugati treptat zaharul pudra . La sfarsit adaugati vanilia si zeama de lamaie.
Asezati un blat,glazura,al doilea blat si glazura deasupra.
Eu am facut un 2 tavi diferite pe care,evident ,nu le-am mai suprapus si doar acoperit cu glazura. Una in forma de tarta si una in forma de chec.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii