Tort cu morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu morcovi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • -100 g nuci prajite si tocate
  • -340 g morcovi razuiti
  • -280 g faina
  • -1 lingurita bicabornat
  • -1 ½ lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 ½ lingurita scortisoara
  • -4 oua mari
  • -300 g zahar
  • -200 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura
  • -57 g unt
  • -227 g crema de branza
  • -230 zahar pudra
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade C.Ungeti 2 tavi de diametru 23 cm .
Prajiti nucile aprox 8 min,lasati sa se raceasca si tocati-le. ( eu le aveam deja prajite asa ca le-am bagat la robot 30 sec).
Curatati si dati pe razatoare fina morcovii (in cazul meu tot la robot) si dati-I de o parte.
Intr-un bol separat amestecati ingredientele solide:faina,bicarbonatul,praful de copt,sarea si scortisoara.
Mixati ouale apoi adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana se omogenizeaza.Adaugati uleiul si apoi vanilia.
Adaugati apoi ingredientele solide (eu pasul asta nu l-am mai facut cu mixerul ci cu telul) si amestecati doar atat cat sa incorporati faina in aluat. Cu o spatula incorporati morcovii si nucile.
Turnati in tavi si dati la cuptor aprox 30 min.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca 5-10 min apoi scoateti-le din tava si lasati-le sa se raceasca complet.
Pt glazura mixati branza si untul la viteza mica apoi adaugati treptat zaharul pudra . La sfarsit adaugati vanilia si zeama de lamaie.

Asezati un blat,glazura,al doilea blat si glazura deasupra.
Eu am facut un 2 tavi diferite pe care,evident ,nu le-am mai suprapus si doar acoperit cu glazura. Una in forma de tarta si una in forma de chec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie