Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Inghetata de Piersici si Fructe Rosii de Padure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 75 g unt bio
  • 175 g zahar brut
  • 175 g faina integrala de alac bio
  • 3 oua bio
  • 100 ml smantana bio
  • 1 lingurita seminte de vanilie bio
  • Stratul de inghetata:
  • 250 g zmeura, plus extra pentru decorat
  • 150 g coacaze
  • 100 g zahar pudra nerafinat
  • 500 ml smantana bio
  • 250 g mascarpone
  • 3 buc piersici

Mod de preparare

Pentru ca este sezonul tocmai bun pentru un tort cu inghetata, va prezint o reteta delicioasa, din revista Good Food luna iulie.

Incingem cuptorul la 160C.

Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 25 cm.

Punem intr-un bol mare untul, zaharul, faina, ouale, smantana, vanilia si mixam cu un mixer electric.

Cand am obtinut o compozitie omogena si fina o transferam in forma de tort si coacem 50 de minute, pana cand blatul creste iar o scobitoare introdusa in miezul lui iese curata.

Lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi transferam blatul pe un gratar pentru prajituri pentru a se raci complet.

Curatam forma de tort si o tapetam cu un strat dubu de folie alimentara.

Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de zmeura si coacaze, adaugam 2 linguri de zahar pudra si zdrobim usor cu ajutorul unei furculite.

Intr-un alt bol punem smantana, zaharul pudra, crema mascarpone si mixam cu un mixer electric pana cand obtinem o compozitie omogena.

Incorporam in aceasta compozitie piersicile tocate si fructele de padure intregi (din care oprim 50 g pentru decorat) si cele zdrobite.

Pentru a scurta timul de congelare, am pus crema de inghetata intr-un aparat de facut inghetata, timp de 30 de minute. Daca nu aveti aparat de facut inghetata, tineti tortul la congelator minum 4 ore.

Taiem blatul pe orizontala in 3 straturi egale. Punem primul blat in forma de tort si adaugam peste blat 1/3 din cantitatea de crema cu fructe si cateva bucati de fructe intregi.

Adaugam si al doilea blat, intindem peste el inca 1/3 din crema de fructe apoi punem deasupra cel de al treilea blat peste care intindem crema ramasa.

Invelim tortul cu folie alimentara si il punem la congelator unde il lasam minim 4 ore.

Scoatem tortul din cogelator cu 20 de minute inainte de servire. Ornam tortul cu cele 50 g fructe de padure.

Va doresc
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie