Tort cu Fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu Fructe

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina cernute
  • albusurile batute spuma cu 50 gr zahar
  • sirop de zahar ars
  • praf de copt stins cu lamaie
  • Pentru crema am avut nevoie de:
  • 3 galbenusuri
  • 350 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • vanilie esenta si vanilina (sau baton pentru aroma mai pronuntata)
  • 6 linguri cu varf de faina cernuta
  • 250 gr unt moale
  • sirop de zahar ars (dupa gust)
  • caise din borcan (eu am folosit 3 compoturi)
  • sucul de la caise amestecat cu zahar

Mod de preparare

Blat:
Am facut blatul frecand galbenusurile cu 200 gr zahar cu praful de copt si putina apa (din cele 10 linguri din reteta). Apoi, intercalat, am pus in amestecul de oua apa si faina frecand bine sa nu ramana cocoloase.

Separat am batut albusele cu 50 gr zahar si apoi am amestecat cele 2 compozitii si am mai pus si cateva linguri de sirop de zahar ars. Am pus in tava tapetata cu hartie si unsa si am dat la cuptor.

Crema:
Am trecut apoi la pregatirea cremei. Am frecat galbenusurile cu zahar si cu cateva linguri de lapte si am tot adaugat (intercalat ) faina si lapte, frecand mereu pana s-a terminat de amestecat toate componentele. Am pus la foc mic si am fiert crema pana s-a ingrosat (circa 7-8 minute). Am amestecat mereu si cu putere ca sa nu se prinda pe fundul cratitei. Cand s-a ingrosat am dat la o parte si am lasat la racit. Am adaugat cateva linguri de sirop de zahar ars amestecand cu mixerul.

Dupa racire (nu completa), am adaugat untul si am batut cu mixerul pana s-a facut o crema spumoasa. Am scurs caisele din compot si sucul rezultat am amestecat cu zahar si rom dupa gust.

Am taiat blatul (deja racit) in trei si am pus pe platou. Am uns fiecare blat in parte cu siropul de la caise amestecat cu rom si am pus cate un rand de crema intre blaturi. Crema am acoperit-o cu jumatati de caise.

Am imbracat tortul in restul de crema care am pus deoparte. Cu un cutit am ridicat in sus de crema ca sa ii dau un aspect mai denivelat si am ornat cu bombonele micute (ideea fiului, care nu vrea flori pe tort) si uite ce a iesit de aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie