Tort cu Crema de Mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu Crema de Mascarpone

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao amara
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei de porumb sau floarea soarelui
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • Crema:
  • - 600 g mascarpone
  • - 600 ml frisca lichida
  • - 1 zahar vanilat
  • - 150 g zahar pudra
  • Decor dupa preferinta

Mod de preparare

Este un tort minunat preferatul nostru si se poate decora dupa placere: wink:
Ornament capsuni dupa placere, ciocolata alba si neagra dupa placere
Preparare blat:
Se amesteca cacaoa cu apa clocotita sa nu aibe cocoloase si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, compozitia de cacao care intre timp sa racit si faina amestecata cu praful de copt batand bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.
La urma se adauga albusurile spuma amestecand usor de sus in jos pana se incorporeaza complet.
Se pune in forma se 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 180 g pentru 40 min. Cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit complet si se taie in trei parti.
Preparare crema:
Se bate bine frisca si se da deoparte.
Mascarponele se bate cu zaharul pudra pana devine cremaos cu mixerul.
Dupa care se adauga zaharul vanilat si frisca batuta.
Daca va place un blat foarte insiropat se poate face un sirop din apa si zahar dar dupa parerea mea acest blat nu are nevoie de sirop pentru ca e umed si super pufos.
Se umple tortul cu crema avand grija sa pastram un pic de crema pentru imbracat tortul.
Cand este gata se da la rece.
Se decororeaza.
Capsunile se dau prin ciocolata topita si se pun pe hartie de copt sa se intareasca ciocolata.
Cand s-a intarit se topeste si ciocolata alba si se pot orna capsunile dupa placere.
Eu am pus ciocolata topita in posh si am ornat tortul lasand sa cada ciocolata intai cu cioclìolata neagara si dupa cu alba.
Am pus capsunile deasupra daca va plac se pot pune si de jur imprejur.
Eu am pus cakepops facuti din pandispan sfaramat amestecat cu crema de mascarpone si dati prin ciocolata.
Este un tort minunat de vazut si gustat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie