Tort cu crema de cacao

Complexitate
redusa
Tort cu crema de cacao

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 15 linguri de faina
  • 6 linguri de apa clocotita
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Sirop:
  • 1-2 linguri de zahar se fierb cu 100-150ml apa
  • Crema: 1 plic crema de ciocolata (eu am folosit DrOetker)
  • Glazura: 1 plic glazura de ciocolata preparata la rece (tot Dr Oetker)

Mod de preparare

Preparare blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu 5 linguri de zahar. Adaugam treptat uleiul (ca la moioneza), apoi apa clocotita. Batem spuma albusurile cu restul de zahar.

Turnam albusurile peste galbenusuri si amestecam cu o lingura de lemn (sau spatula), de jos in sus. Omogenizam bine apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Intr-o forma de tort sau tava ,punem hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,si turnam aluatul. Dam la cuptor la foc potrivit pentru 40min.

Crema: Se face conform instructiunilor de pe plic. Se mai poat face si dintr-o budinca de ciocolata amestecata cu margarina (sau unt). Se mai poate adauga si alune, nuci macinate.

Glazura: Si glazura se face tot conform instructiunilor de pe plic. Se mai poate face si din ciocolata topita sau cacao+apa+zahar+unt fierte pe foc.

Blatul racit de taie in 2-3 buc. (eu l-am taiat in 2). Se insiropeaza prima parte de blat se pune toata crema apoi celalalt blat. Se glazureaza apoi se orneaza dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie