Tort cu crema de branza si jeleu de fructe

Portii
14
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si jeleu de fructe

Ingrediente

  • 1 fiola esenta de lamaie
  • Pentru blat (pentru o tava cu diametrul de 24 cm)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar
  • 75 g unt
  • 65 g cacao
  • 5 oua
  • 120 ml lapte batut
  • 140 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 400 g brânza dulce de vaci bine scursa
  • 200 ml smântâna 12% grasime
  • 200 ml iaurt gras
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • 15 gr gelatina granule
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie mai mica
  • Pentru jeleu
  • 300 g amestec de mure ,capsuni,zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 1 lungura amidon alimentar
  • Pentru decor
  • 250 ml frisca
  • ornamente
  • nuca de cocos
  • 1 kiwi

Mod de preparare

Blatul
Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi impreuna cu untul.
Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul)si apoi incorporam zaharul in ploaie .
Adaugam, rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele batut si mai apoi, ciocolata racita.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao si dupa ce le cernem le incorporam in amestecul de ciocolata.
Captusim o tava rotunda cu hartie de copt, turnam amestecul pentru blat si dam la cuptorul preincalzit in prealabil. 
Coacem la 190 grade C, timp de 50-60 min. (facem testul scobitorii).
Compozitia va fi destul de lichida pâna aproape spre final.
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit; eu l-am facut astazi si maine l-am taiat.


Crema
Punem gelatina la hidratat in putina apa rece. Mixam frisca si o dam la rece, la frigider.
Amestecam branza cu zaharul (adaugat in ploaie) si cu smantana si mixam, obtinand la final, o pasta fina.
Incorporam esenta de lamaie si coaja de lamaie. Incalzim un pic (cateva secunde) iaurtul (la microunde). Topim gelatina la microunde. Incorporam gelatina in iaurt.
Lasam sa se racoreasca acest amestec si apoi il turnam peste crema de branza. Scoatem frisca din frigider si o incorporam si pe ea in crema de branza.
Dam la frigider si lasam pana ce crema se intareste.


Jeleul
Punem intr-o cratita fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam pana cand isi lasa sirop. Adaugam amidonul si amestecam pana cand se ingroasa.
Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.

Asamblare
Taiem blatul in trei bucati. Ochiometric, impartim si crema in trei. Tot ochiometric impartim si jeleul in doua.
Fiind un blat umed, acesta nu mai trebuie insiropat. 
Asezam primul blat pe un platou rotund si adaugam jumatate din cantitatea de jeleu, iar apoi o parte din crema.
Acoperim cu urmatorul blat, peste care asezam cealalta jumatate de jeleu si a doua parte din crema. Urmeaza ultimul blat peste care asezam ultima portie de crema.
Imbracam tortul in frisca si decoram dupa placul fiecaruia. Delicios de bun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie