Tort cu Crema de Amandina

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu Crema de Amandina

Ingrediente

  • -10 oua
  • -10 linguri de faina
  • -10 linguri zahar
  • -1 plic de praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingurita coaja de portocala confiata
  • Crema
  • -500gr ciocolata cu lapte
  • -250 gr unt
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri de zahar
  • -esenta de ro
  • -1 lingura de cafea tare
  • -cacao
  • -boboane decor

Mod de preparare

Se bat albusurile cu 5 linguri de zahar, si galbenusurile la fel. Se amesteca ouale, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Se amesteca bine si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da l acuptor pentru 45 minute. Dupa care se lasa la racit cateva ore, se taie in 3. Peste blat se pune un sirop din apa cu zahar si esenta de rom, dupa care se aseaza felii de banana si stafide, apoi se pune crema.

Crema se face astfel: Se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga untul la temperatura camerei, si esenta de rom. Ciocolata se topeste pe baie de aburi, dupa care se adauga peste oua, si dupa aceea si cafeaua. Toate se amesteca foarte bine si se da la rece. Pasta de zahar care am pus o deasupra are aceleasi ingrediente postate de mine acum ceva timp. Pentru ungerea blatului pe deasupra am folosit unt batut bine cu zahar pudra, care l am intins peste tort. Deasupra am pus pasta de zahar alba si trandafi roz si bomboane de decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie