Ingrediente
● Blat: |
● 2 blaturi din 6 oua, |
● 6 lg zahar, |
● 6 linguri faina, |
● 1 praf copt |
● fiecare blat se taie in 2 |
● Crema: |
● 600 ml frisca batuta |
● 1 cutie jumate de nutella de alune |
● Sirop: |
● zahar,apa, rom |
● Ornament: |
● trandafiri din buttercream si frisca |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
Se bat albusurile tare, se adauga apoi zaharul,galbenusurile pe rand timp in care batem cu mixerul bine de tot si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Lasam mixerul deoparte....si amestecam cu lingura de lemn de jos in sus incet.
Punem compozitia in tava in care am pus hartie de copt si marginile le-amuns cu margarina si dam la cuptor 30 minute. Primele 10 min. focul trebuie sa fie iute apoi dam focul mai incet.
Batem frisca si incet incorporam crema de lune in frisca si amestecam cu mixerul pana terminam crema de alune. Este o crema usoara, gustoasa, buna pentru copii.
Insiropam fiecare blat dar nu mult sirop, cam 300 ml la tot tortul. Tortul este inalt si daca punem mult sirop...mi-e teama sa nu se culce tortul intr-o parte.
Zahar, rom punem dupa cat dorim fiecare, cam 150 g zahar si 1 fiola de esenta rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Cos cu Flori`" nu uita sa ii faci un review.
Punem compozitia in tava in care am pus hartie de copt si marginile le-amuns cu margarina si dam la cuptor 30 minute. Primele 10 min. focul trebuie sa fie iute apoi dam focul mai incet.
Batem frisca si incet incorporam crema de lune in frisca si amestecam cu mixerul pana terminam crema de alune. Este o crema usoara, gustoasa, buna pentru copii.
Insiropam fiecare blat dar nu mult sirop, cam 300 ml la tot tortul. Tortul este inalt si daca punem mult sirop...mi-e teama sa nu se culce tortul intr-o parte.
Zahar, rom punem dupa cat dorim fiecare, cam 150 g zahar si 1 fiola de esenta rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort `Cos cu Flori`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
nykpa
• 24.03.2011 09:23:29
Arata f bine, dar cum se fac florile, scrie doar la ingrediente "trandafiri din buttercream si frisca"
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 25.02.2012 21:39:20
trebui sa fii un artist sa reusesti sa faci un asemenea tort, iar culorile sunt combinate extraordinar. complimente!