Tort Caprese

Complexitate
redusa
Tort Caprese

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr migdale macinate
  • 250gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 25 gr cacao
  • 5 oua
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul cu ciocolata in bainmarie. Se pune intr-un castron mai mare. Se adauga zaharul si cacao, se amesteca bine, sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit, adaugati galbenusurile pe rand si amestecati bine. Adaugati migdalele macinate.

Eu am pus migdale deja macinate (le-am cumparat asa) dar puteti lua migdale intregi decojite, le prajiti putin si apoi le macinati voi.. mai mare sau mai fin.. cum va place. Bateti spuma albusurile si adaugatile la compozitie. Incorporati incet albusul, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Captusiti cu hartie o tava rotunda cu diam. 26-28 cm., puneti compozitia si nivelati. Important sa nu fie mult aluat in tava. Coaceti dulcele in cuptorul deja incalzit, la o temperatura di circa 160° -180° circa 50 minute.

Incercati cu o scobitoare in mijloc, daca este uscata si aluatul nu s-a lipit dulcele este gata. Se raceste si dupa aceea se pudreaza cu zahar pudra. Inauntru ramane putin umeda dar asa trebuie sa fie.
Dulce original din Insula Capri si imprejurimi ... de aici si numele ei. Este o prajitura fara faina. Se povesteste ca a fost preparata de un bucatar renumit pe vremea lui Al Capone si ca din intamplare acesta a uitat sa puna faina.

Dulcele a iesit asa de bun si apreciat ca de atunci a fost preparat numai asa. a devenit practic o specialitate a insulei. Exista si alte variante, cu ciocolata alba ... cu amaretti sau alune in loc de migdale, cu gust de lamaie sau cu lichior limoncello.

Reteta traditionala este doar cu ciocolata neagra si migdale. Iese usor crocanta deasupra si moale ... usor umida inauntru ... cu un gust intens de ciocolata.

Eu am luat reteta dupa un site si in compozitie are putina cacaoa …nu doar ciocolata …asa cum este in reteta originala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Alba ca zapada-Dulciurile copilariei
Bucataras.RO

Alba ca zapada-Dulciurile copilariei

Este o poveste, da stiu, dar si aceasta reteta are povestea ei. In preajma sarbatorilor de iarna fara sa vreau ma gandesc la...

Alba ca zapada-Dulciurile copilariei
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!