Tort Barbie

Complexitate
redusa
Tort Barbie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • razatura de lamaie
  • Crema:
  • 1 l frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 2 plic gelatina (20gr)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 gr zmeura
  • Sirop:
  • 600 ml apa
  • 300 gr zahar
  • razatura de lamaie
  • Decor
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Blat:
- separam albusurile de galbenus;
- albusurile se bat spuma cu 4 lg cu varf de zahar pana obtinem o spuma ca de bezea;
- galbenusul se freaca spuma cu restul de zahar si razatura de lamaie;
- amestecam lejer cele doua compozitii;
- cernem faina (lg trebuie sa fie pline cu varf) deasupra;
- amestecam lejer pana ce se incorporeaza toata;
- turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt;
- se coace la foc potrivit.

Siropul:
- se amesteca apa cu zaharul si se fierb
- dupa racire se adauga razatura de lamaie

Crema:
- galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc mic pana ce se spumeaza
- gelatina se pune la inmuiat in 200 ml de apa rece, dupa ce a absorbit toata apa se rastoarna peste galbebusurile fierte cu zaharul si se amesteca bine pana ce se dizolva.

Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu mascarponele si esenta de vanilie formand o pasta omogena. Peste aceasta crema se adauga frisca batuta si se amesteca pana se incorporeaza toata crema.

Asamblare:
Blatul racit se taie in 3 foi. Doua foi le folosim pentru a forma postamentul dreptunghiular intre care se toarna crema peste care presaram zmeura din belsug. Foile desigur trebuie insiropate.

Pentru a forma fustita papusii am decupat din cea de-a treia foaie cercuri pe care le-am asezat intr-un castron alternand cu crema si zmeura. Se tine la frigider cateva ore dupa care se rastoarna continutul castronului peste blatul dreptunghiular, fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.

Se decoreaza cu frisca dupa placul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie