Tort Aromat de Portocale (de Post)

Complexitate
redusa
Tort Aromat de Portocale (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 2 cani faina alba
  • 1 cana zahar
  • 1 canita ulei
  • 1 canita nuca macinata (optional)
  • 2 plicuri praf de copt (2 lingurite)
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • apa minerala
  • eventual o lingura dulceata de portocale (dar mai reduceti din zahar)
  • Sirop:
  • 250ml apa
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema
  • 500ml suc proaspat de portocale
  • 500ml suc din comert de portocale si fara acid
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie
  • 2 plicuri gelatina (20gr gelatina alba)
  • 500ml frisca lichida
  • si o portocala pentru ornat

Mod de preparare

Preparare:
Blat:
1. Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, coaja de portocala.
2. Se adauga aromele si apa pana se obtine o smanatana groasa.
3. Se da la cuptor, aproximativ 35-40 min, foc mijlociu. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Se lasa la racit.
4. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Astfel se taie mai usor (mai ales blaturile de post).
5. a doua zi se taie in 3 si se insiropeaza cu un sirop din: apa zahar si esenta de rom.

Crema:
1. Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamiae sic ea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min. Apoi se strecoara. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul si praful de budinca si se lasa sad ea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale.
2. Gelatina se pune la inmuiat in 50ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic (nu se fierbe!). Se amesteca foarte, foarte bine in budinca racorita.
3. Cand budinca s-a racit complet se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20min, amestecandu-se la 5 min.

Asamblare: se aseaza un blat pe platou si cercul de tort in jurul lui, apoi se toarna jumatate din crema, blat, restul de crema si blat. Se lasa totul pana a doua zi la frigider. Se orneaza dupa preferinte (aici cu felii de portocala).

Pofta buna!
Pentru blat folositi reteta de negresa pe care obisnuiti sa o faceti de obicei, la care s epot adauga cu siguranta aromele din aceasta retea.

De dulce: blat de pandispan cu ciocolata in compozitie, cu rom si nu esneta in sirop, 1 plic de budinca facut cu lapte iar celalat plic cu suc proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Ciupercute umplute cu spanac si orez
3
Aperitive

Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ciupercute umplute cu spanac si orez
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Parteneri
Supa de mazare
Bucataras.RO

Supa de mazare

 O supa pe cat de simpla, pe atat de buna. Reteta de fata este una veche si este adaptata pentru perioada postului, cand...

Supa de mazare
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola