Ciupercute umplute cu spanac si orez

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ingrediente

  • 6 ciupercute champignion ,cu palarie mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 250 g spanac frunze ,proaspat
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 legatura de marar verde
  • 6 oua de prepelita
  • 6 bucati mici de branza dulce
  • 1 lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.
Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste, scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci..Le lasam sa dea in cateva clocote apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine
Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,tragem" tot sucul din interiorul palariutelor.
Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt, cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul, daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute.
Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce. Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.
Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca