Ciupercute umplute cu spanac si orez

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ingrediente

  • 6 ciupercute champignion ,cu palarie mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 250 g spanac frunze ,proaspat
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1 legatura de marar verde
  • 6 oua de prepelita
  • 6 bucati mici de branza dulce
  • 1 lingurita de amestec uscat (cimbrisor,oregano,dafin,piper,maghiran,busuioc)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.
Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste, scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci..Le lasam sa dea in cateva clocote apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine
Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,tragem" tot sucul din interiorul palariutelor.
Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt, cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul, daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute.
Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce. Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Victoria
5
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Parteneri
Spaghete cu creveti si smantana
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti si smantana

Imi plac pastele oricum ar fi gatite.

Spaghete cu creveti si smantana
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino