Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi
Mod de preparare:
Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină.
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.
Pentru crema de brânză, se bate frişca lichidă, dar nu prea tare, apoi se încorporează în crema mascarpone, se adaugă şi zahărul, cafeaua şi nessul şi se amestecă uşor cu o spatulă.
Pentru crema ganache, se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă bine să se topească. Se lasă la răcit, apoi se amestecă aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca, până devine consistentă. Dacă vi se pare prea dulce, se poate adăuga şi o lingură cu nucă.
Se taie tortul în două foi, se umple cu jumătate din crema de brânză, se adaugă crema ganache, se presară încă o lingură cu nucă, boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi despieliţate, apoi se adaugă capacul tortului. Se îmbracă în crema de brânză rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, boabe de struguri, floricele de zahăr şi zahăr colorat.
Portii: 15
Timp total: aprox 3 ore
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-anca-2017.html
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor"Reteta inspirata de toamna" Am modificat reteta Elei:...
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii