Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Portii
4
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Ingrediente

  • Pentru coaja de tarta:
  • 250 g faina;
  • 2-3 linguri zahar pudra;
  • 125 g unt de 82% grasime;
  • 1 galbenus;
  • 40 ml apa rece;
  • zeama de lamaie;
  • Pentru mouse-ul de fructe de padure:
  • 300 g fructe de padure congelate;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingură apa;
  • 5 g gelatina;
  • 150 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
  • Pentru jeleul de corcoduse:
  • 2 cani suc de corcoduse galbene;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 plic praf de budinca de vanilie;
  • Pentru bezeaua de decor:
  • 1 albus;
  • 4 linguri de zahar;
  • 40 ml apa;

Mod de preparare

Pregatirea aluatului de tarta:
Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat cubulete pana devine o compozitie nisipoasa. Peste aceasta se adauga galbenusul, zeama de lamaie si apa rece treptat pana aluatul incepe sa se lege. Cand aluatul este gata, se inveleste in folie alimentara si se introduce la frigider pentru 30 minute, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul si se asaza apoi in tava de tarta. Cu ajutorul unei furculite, se cresteaza aluatul si se introduce din nou la frigider pentru inca 20 minute, dupa care se scoate, se pune deasupra hartie de copt si boabe de fasole sau naut pentru a nu-i da voie aluatului sa creasca.
Se lasa la cuptor 20 minute la foc potrivit, dupa care se scot fasolele/nautul si se mai lasa 5 minute sa se rumeneasca.
Pentru a pregatii mouse-ul de fructe de padure, vom pune fructele de padure pe foc cu 2 linguri zahar si 1 lingură apa si le fierbem la foc mic pana cand se înmoaie si zaharul se dizolva. Pasam apoi cu un blender si strecuram printr-o sită deasa. Cat amestecul este inca destul de cald, punem in el gelatina inmuiata in apa rece si amestecam bine. Batem spuma smantana de frisca si la final amestecam in piureul de fructe de padure gelatina si apoi frisca.
Jeleul de corcoduse il vom face cu ajutorul unui plic de praf de budinca, conform instructiunilor, inlocuind laptele cu sucul de corcoduse galbene.

Pentru asamblarea tartei, vom turna in coaja de tarta mouse-ul de fructe de padure si deasupra jeleul de corcoduse, dupa care vom introduce la frigider pentru 3-4 ore. La final se decoreaza tarta cu meringue (albus de ou batut spuma cu sirop din zahar), fructe de padure, iar pentru un aspect mai wooow, flambam usor bezeaua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura La Metru
3
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Piure cu pulpe de gasca
Bucataras.RO

Piure cu pulpe de gasca

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

Piure cu pulpe de gasca
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola