Tarta cu Mere Caramelizate in Miere

Complexitate
redusa
Tarta cu Mere Caramelizate in Miere

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -100 g unt moale
  • -100 g zahar pudra
  • -1 ou
  • -1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • -mere (functie de marimea tavii)
  • -zeama de lamaie
  • -200 g miere
  • -50 g unt
  • -scortisoara pudra (optional, dupa gust)

Mod de preparare

Aluat:
Cerneti faina intr-un bol, adaugati oul, sarea, zaharul, untul moale si amestecati cu varful degetelor, doar cat sa se omogenizeze aluatul. Dati forma de bila, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.

Umplutura:
Preancalziti cuptorul la 210 grade. Taiati in felii mai groase merele curatate de coaja si seminte. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Puneti mierea si untul in tava in care urmeaza sa pregatiti tarta si dati la cuptor sa se topeasca.

Scoateti forma, tapetati fundul tavii cu feliile de mar, asezate frumos unele langa altele, intr-un strat si dati din nou la cuptor pana ce incep sa se caramelizeze si sa se aureasca usor. Aveti grija sa nu se sfarme si sa se inmoaie prea mult.

Intre timp, intindeti aluatul in forma de cerc, cu diametrul putin mai mare decat al formei folosite, puneti-l peste merele presarate cu scortisoara (optional), pliati marginile spre interior si intepati-l cu furculita.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana ce blatul este copt si frumos aurit.

Rasturnati-o pe un platou, imediat ce ati scos-o din cuptor.

Serviti portionata, cat este calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie