Sushi din Clatite de Ciocolata cu Visine

Complexitate
redusa
Sushi din Clatite de Ciocolata cu Visine

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • -125g faina
  • -2 oua
  • -250 ml lapte
  • -3 linguri cocao
  • -1 lingura ulei
  • Pentru budinca de orez:
  • -100 g orez cu bob rotund
  • -300 ml lapte
  • -1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar praf vanilat
  • -40 g zahar
  • -1 praf de sare
  • Pentru umplutura cu visine:
  • -1/2 cana dulceata de visine (fruct si zeama)
  • -1 lingura amidon
  • -100 ml sirop de visine
  • gros
  • Altele:
  • -ulei pentru prajit
  • -miere pentru lipit clatita

Mod de preparare

Pentru clatite:
Cerneti intr-un castron faina si cacao. Adaugati ouale, uleiul si treptat, amestecand energic, cate putin lapte pentru a evita formarea de cocoloase. Bateti bine pana ce amestecul devine neted si omogen. Trebuie sa obtineti un aluat lichid, dar mai gros si usor cleios. Daca este prea gros, mai adaugati cateva linguri de lapte.

Daca este prea subtire, mai adaugati faina.
Dati deoparte, la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora.
Ungeti o tigaie (de preferinta teflonata) cu putin ulei. Turnati un polonic mediu de aluat si intindeti-l, fie cu dosul polonicului, fie prin rotirea tigaii. Coaceti clatitele pe ambele parti. Transferati pe o farfurie.

Pentru budinca de orez:
Spalati foarte bine orezul in mai multe ape reci. Scurgeti si rasfirati boabele pe un servet pana se zvanta bine, intorcandu-l din cand in cand (aproximativ 30 min). In felul acesta, pregatiti orezul sa absoarba lichidul.

Fierbeti orezul fix 3 min in apa clocotita cu un praf de sare, la foc mediu spre mic, intr-un vas acoperit. Scurgeti bine. Transferati-l in vasul cu lapte clocotind in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat (sau ati pus semintele de la pastaia de vanilie). Pentru fierberea orezului folositi o oala cu un capac care inchide bine. Dupa ce incepe sa fiarba puneti capacul, reduceti focul intre minim si mediu si lasati sa fiarba 10 min.

Este foarte important sa nu ridicati capacul pentru a obtine un orez care sa se prelucreze bine. Dupa 10 min. Inchideti focul, luati capacul, afanati orezul cu o furculita, acoperiti vasul cu un servet umed si lasati sa se raceasca.

Pentru umplutura cu visine:
Puneti la fiert dulceata de visine. Dizolvati amidonul in siropul rece si adaugati in vasul cu dulceata. Fierbeti la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Dati deoparte si lasati la racit.

Daca aveti planseta (covoras) de bambus pentru sushi puteti sa o folositi; daca nu aveti, puteti sa o inlocuiti cu hartie de copt. Deasemenea, puteti sa taiati marginile de la clatita, astfel incat sa formati un patrat sau sa o lasati rotunda.

Asezati peste foaia de clatita un strat din budinca de orez cat sa acopere ¾ din suprafata.
Puneti umplutura cu visine la mijlocul stratului de orez.
Pensulati cu miere partea de clatita neacoperita de orez ca sa se lipeasca mai bine la rulare.

Rulati incepand dinspre partea cu umplutura, strans, cu ajutorul covorasului sau a hartiei de copt, sub forma de rulou. Dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Taiati fiecare clatita in 6 buc si serviti sushi simplu sau stropit cu miere ori cu un mot de frisca si presarat cu ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
2
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Chec Aperitiv cu Ou
5
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Bucataras.RO

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"

foto credit Tudor Raiciu

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola