Se topesc cele trei ciocolate, doua cu lapte si una cu chili intr-un vas pe bain-marie impreuna cu unt, se amesteca bine la final, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, tot pe bain marie, se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri apa, dupa ce a rezultat o compozitie spumoasa, se amesteca cu ciocolata si dupa omogenizare, se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca usor cu frisca batuta.
Caisele spalate, desfacute, se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zahar dupa gust, doar cateva minute, apoi se scot usor cu o spumiera.
Intr-o forma rotunda se pun pe fund si pe margini piscoturi inmuiate in zeama de la caise rece, acoperind si locurile libere cu bucati mici, se rastoarna jumatate din crema, deasupra se pun caise, se acopera cu restul de crema, se niveleaza suprafata, se acopera cu piscoturi trecute prin compot, se pune o farfurie deasupra direct peste piscoturi si se lasa la frigider cel putin 6 ore, dar ideal ar fi pana a doua zi, cand se scoate farfuria, se pune un platou deasupra si se rastoarna cu atentie.
Se topeste ciocolata neagra impreuna cu 1 lingura frisca lichida sau lapte tot pe bain marie, se amesteca energic pentru omogenizare, apoi se toarna peste sarlota si se orneaza cu caise, se taie si se serveste.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaUneori am chef sa pregatesc ceva, insa de multe ori vreau ceva rapid si cu ingredientele pe care le am in casa. De aceasta...
Desert pandispan cu afine naturaleReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii