Rulourile:
Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.
Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.
Se preincalzeste cuptorul.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.
Crema de vanilie:
Se incazeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine. Se adauga si faina, se toarna incet laptele cald, se amesteca si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se lipi crema. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc. Se adauga untul (puteti adauga acum ce esente doriti) si se amesteca bine.
Pentru crema de ciocolata: se toarna jumatate din crema intr-un castron, se amesteca bine cu putina ciocolata neagra rupta in bucatele.
Se lasa rulourile si cremele la racit, abia apoi se pot umple.
La final, se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii