Rulada cu fructe de padure

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Rulada cu fructe de padure

Ingrediente

  • 8 oua de tara
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri indulcitor Green Sugar
  • 4 linguri de ulei
  • 2 lg cacao neagra
  • 1 praf de sare
  • pt umplutura:
  • 400 gr branza mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba fara zahar
  • 2 lg indulcitor Green Sugar
  • 1 cana mica cu lapte dulce
  • 200 gr afine si zmeura de padure
  • decor:
  • ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul, mixam in continuare si apoi adaugam galbenusurile si le incorporam. Adaugam faina si cacaua si la final, uleiul.
Pregatim o tava cu hartie de copt (eu am folosit tava mare de aragaz) si turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 minute.
Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Branza mascarpone o desfacem cu laptele, amestecand usor pana se omogenizeaza si adaugam indulcitorul. Astfel, blatul va absorbi din lichid si nu va fi uscat. Adaugam ciocolata topita si racita si mixam bine.
Dupa ce s-a copt foaia de rulada, scoatem si o lasam sa se raceasca.
Spalam sub jet de apa rece fructele de padure.
Peste foaia de blat, intindem crema alba, presaram fructe si rulam usor pana obtinem forma de rulada.
Imbracam in hartie si dam la frigider. Eu am lasat-o pana a doua zi si s-a intarit frumos. Am scos-o de la frigider, am ornat-o cu ciocolata neagra topita.
Indulcitorul se poate inlocui cu aceeasi cantitate de zahar sau daca preferati mai dulce, puteti suplimenta dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Pancakes cu branza de vaci
Bucataras.RO

Pancakes cu branza de vaci

E prima oara cand fac bunatatile astea. Habar n-am de ce nu le-am incercat pana acum. Constituie un mic dejun DELICIOS! Am...

Pancakes cu branza de vaci
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola