Rulada Cu Dulceata Sau Cu Crema De Ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada Cu Dulceata Sau Cu Crema De Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua sau 10 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina (000) Pentru umplut:
  • 400 gr dulceata
  • un pachet unt
  • o cuie mica crema de ciocolata,
  • 1 lingurita esenta de rom
  • zahar vanilat pentru pudrat

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul.
Se amesteca galbenusurile cu uleiul.
Amestecati compozitia de albus cu cea de galbenus, amestecand usor sa nu cada albusurile. Daca aveti doar albusuri, picurati uleiul in spuma de albusuri si amestecati pentru omogenizare.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si adaugati in compozitia de oua, continuand sa amestecati usor.
Turnati aluatul intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.

Coaceti 10 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Crema de ciocolata:

Frecati spuma un pachet de unt (80% grasime).
Adaugati cate o lingura din crema de ciocolata si omogenizati. La sfarsit puneti esenta de rom.

Asambarea ruladei:

Lucrati repede ca sa nu se raceasca blatul.
Desprindeti blatul de pe hartia de copt.
Puneti deasupra dulceata preferata (usor incalzita) sau crema de ciocolata. Rulati cu ajutorul hartiei de copt si lasati sa se raceasca infasurata in hartia in care ati copt. Rulada cu crema de ciocolata dati-o la frigider pana se intareste bine untul (eu o tin la congelator).

Pudrati cu zahar vanilat sau ornati dupa plac cu ciocolata topita.
Poate ramane chiar si nepudrata deoarece are o crusta neteda aurie.

Se poate pastra foarte bine in congelator - se taie felii si se dezgheata la temperatura camerei in cateva minute. Este perfecta pentru musafirii neanuntati sau pentru zilele cand suntei prea ocupate ca sa mai faceti ceva dulce.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Ciupercute umplute cu spanac si orez
3
Aperitive

Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ciupercute umplute cu spanac si orez
Ceafa de porc la cuptor
4
Parteneri
Indiene
Bucataras.RO

Indiene

O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :) ) ) care efectiv m-a cucerit! Indiene – una dintre...

Indiene
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola