Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Complexitate
redusa
Prajiturica cu Branzica, Visine si Cirese

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 6 oua;
  • - 5 linguri apa fiarta;
  • - 5 linguri ulei;
  • - 10 linguri zahar;
  • - 10 linguri faina;
  • - un plic praf de copt;
  • - un plic zahar vanilinat;
  • - un varf de sare
  • Pt crema de branza:
  • - o branza de vaci mai mare;
  • - un compot de visine;
  • - 1/2 kg de cirese proaspete;
  • - un ou;
  • - zahar;
  • - un plic de zahar vanilinat;
  • - scortisoare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas se bat cu mixerul albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, si se amesteca.
Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca din nou incet cu o lingura de lemn.

Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu putina faina. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.

Intr-un vas se zdrobeste branza de vaci, se pun visinile si ciresele curatate de samburi, oul, zaharul vanilinat, zahar si scortisoare dupa gust si se amesteca.

Dupa ce blatul este copt il taiem in doua parti egale, o parte o punem pe o tava si o insiropam cu sucul din compotul de visine. Apoi peste acest blat turnam compozitia de branza si punem deasupra cealalta parte a blatului pe care de asemenea il insiropam.

Se poate orna dupa cum doriti, eu nu l-am ornat pentru ca noua ne place sa simtim gustul original al branzei cu visine si cirese.

Se serveste cu pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec Aperitiv cu Ou
4
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Musaca cu cartofi si carne de porc
Bucataras.RO

Musaca cu cartofi si carne de porc

Un preparat gustos si satios, care poate fi gatit cu usurinta de oricine doreste sa-si rasfete familia cu ceva bun.

Musaca cu cartofi si carne de porc
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!