Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de menta (eu am esenta de pe site-ul pastaidevaniliero si acesta este foarte concentrata, usor uleioasa, dar daca puneti esenta din comert este posbil sa fie necesar sa puneti mai mult pentru ca este mai apoasa)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr capsuni prospete
  • fulgi de ciocolata alba
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.
Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca.
O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura.
Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.
Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.
Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.
Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca.
Fiecare bucatica de blat o insiropam.
Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat.
Cu degetul impingem usor sa iese prajitura din decupator.
La fel procedam cu toate.
Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni.
Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
2
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov
Bucataras.RO

Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" Ador noile condimente Delikat si imi place...

Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!