Ingrediente
● Umplutura: |
● 4- 6 mere (marime medie) |
● 2 linguri zahar |
● 1/2 lingurita scortisoara pudra / coaja de lamaie, rasa (optional) |
● Aluat: |
● 4 oua |
● 4 linguri faina |
● 4 linguri zahar |
● 1/2 lingurita praf de copt |
● Pentru ornat: |
● zahar pudra |
Mod de preparare
Umplutura:
Dati pe razatoare merele curatate de coaja si scurgeti-le bine.
Adaugati zaharul, scortisoara / coaja de lamaie (optional) si omogenizati bine.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindeti uniform intr-un strat, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii.
Aluat
Frecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este topit.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi incorporati cu grija albusurile batute spuma tare.
Turnati aluatul peste stratul de mere si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.
Poate fi servita:
- sub forma de prajitura: rasturnati pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Pudrati cu zahar praf si portionati in cubulete;
- sub forma de rulada: rasturnati pe un servet de bucatarie si indepartati hartia.
Rulati rapid si strans prajitura, cat este fierbinte. Lasati sa se racoreasca invelita in servet. Pudrati cu zahar praf inainte de a fi feliata.
Poate fi servita calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Sau Rulada cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Dati pe razatoare merele curatate de coaja si scurgeti-le bine.
Adaugati zaharul, scortisoara / coaja de lamaie (optional) si omogenizati bine.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindeti uniform intr-un strat, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii.
Aluat
Frecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este topit.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi incorporati cu grija albusurile batute spuma tare.
Turnati aluatul peste stratul de mere si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.
Poate fi servita:
- sub forma de prajitura: rasturnati pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Pudrati cu zahar praf si portionati in cubulete;
- sub forma de rulada: rasturnati pe un servet de bucatarie si indepartati hartia.
Rulati rapid si strans prajitura, cat este fierbinte. Lasati sa se racoreasca invelita in servet. Pudrati cu zahar praf inainte de a fi feliata.
Poate fi servita calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Sau Rulada cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany