Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea tare
Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul
Adaugati albusurile peste galbenusuri si omogenizati usor, cu spatula, de jos in sus
Amestecati faina cu cacao si praful de copt si cerneti peste compozitia de mai sus
Amestecati la fel cu spatula, de jos in sus
Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, nivelati usor si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute (faceti testul cu scobitoarea cand este gata) – dimensiune tava 25 x 30 cm
Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca
Puneti gelatina intr-un bol cu 100 ml apa rece si lasati-o la hidratat
Scoateti samburii la caise si taiati-le in cubulete
Mixati ricotta cu zaharul pudra, adaugati coaja de portocala si esenta de migdale
Adaugati in crema frisca batuta si caisele si omogenizati usor, cu o spatula
Topiti gelatina la bain-marie, apoi adaugati-o in crema
Lasati crema la frigider 15- 20 de minute
Taiati blatul dreptungiular pe jumatate
Tapetati cu folie de plastic o forma dreptungiulara (sa aiba marimea unei jumatati de blat), si puneti la baza o jumatate de blat
Puneti crema de branza si caise, asezati deasupra celalalt blat de cacao si inveliti cu folie de plastic
Lasati prajitura la frigider cateva ore sau cel mai bine peste noapte inainte sa o taiati
Pudrati cu zahar inainte de servire
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii