Ingrediente
● 1 ½ cana lapte |
● 1 cana zahar |
● 1 lingurita sare |
● ¾ cana ulei |
● 2 cani faina de malai, grisata |
● 1 plic zahar vanilat |
● 3 oua |
● 1 cana dovleac, copt in cuptor si pasat (cca 350 g) |
● ½ cana gris |
● 3 linguri faina |
● 1 praf de copt |
● Altele: |
● ulei |
● 1 cana lapte, fierbinte |
● 4 linguri zahar |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● zahar pudra vanilat, pentru ornat |
Mod de preparare
Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul, sarea, uleiul si amestecati sa se dizolve bine zaharul. Dati deoparte cand laptele clocoteste si turnati in ploaie faina de malai, amestecand energic cu un tel.
Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Ungeti un vas termorezistent (26x34 cm) cu putin ulei si turnati compozitia cu faina de malai.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 45- 50 min, la 190 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si se rumeneste frumos.
Intre timp, dati laptele in clocot si dizolvati 4 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat.
Imediat cum scoateti prajitura din cuptor, turnati peste ea laptele fierbinte.
Lasati sa se raceasca in tava.
Pudrati cu zahar praf vanilat.
Serviti portionata.
O prajitura cremoasa, usor umeda, aromata, cu o textura moale si care parca nu ai vrea sa se termine atat de repede din farfurie. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt" nu uita sa ii faci un review.
Lasati sa se raceasca, apoi adaugati zaharul vanilat, ouale batute bine, dovleacul, grisul si la sfarsit, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Ungeti un vas termorezistent (26x34 cm) cu putin ulei si turnati compozitia cu faina de malai.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 45- 50 min, la 190 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si se rumeneste frumos.
Intre timp, dati laptele in clocot si dizolvati 4 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat.
Imediat cum scoateti prajitura din cuptor, turnati peste ea laptele fierbinte.
Lasati sa se raceasca in tava.
Pudrati cu zahar praf vanilat.
Serviti portionata.
O prajitura cremoasa, usor umeda, aromata, cu o textura moale si care parca nu ai vrea sa se termine atat de repede din farfurie. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany