Mixam cele 5 albusuri spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile, nuca si faina, amestecand usor cu lingura. Din aceasta compozitie, am copt doua foi. Se pot coace si trei foi, intr-o tava mai mica.
Pentru crema, am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul si am adaugat putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Adaugam si vanilia.
Untul il frecam spuma, apoi il adaugam treptat in crema de vanilie rece, amestecand usor.
Caramelizam cele 100 g unt si direct in vas, pe foc, adaugam samburii de nuca intregi. Amestecam putin, apoi rasturnam pe o planseta umeda. Maruntim krantz-ul cu ajutorul unui sucitor.
Asezam prima foaie, crema de vanilie, a doua foaie, apoi frisca batuta si peste frisca, presaram krantz-ul.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postEu am făcut aceste cornuleţe în varianta de post. Dacă nu doriţi să folosiţi margarină, puteţi să folosiţi...
Desert cornulete fragede (reteta de post)Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii